Kan virke reservert

Kan virke reservert

De sies at Chow-chow passer best som en enmanns-hund, men det er mer passende å si at den passer en familie. Den kan knytte seg til flere mennesker, om du får tilliten. Om Chow-chow ikke liker deg, vil den gå sin vei. En Chow-chow skal behandles på en vennlig og bestemt måte, og den har ingenting til overs for mennesker som er høylytte og brutale. En Chow-chow kan gå godt overens med barn, og kan ha verdens lengste tålmodighet om den tjener på det. Når den får nok, vil den gå og legge seg en annen plass, gjerne et sted det er stille og rolig. Ingen hund, uansett rase, skal kjøpes for å underholde barn. Lær barnet å respektere hunden fra dag én.

  • Intelligent og egenrådig
  • Kan virke reservert
  • Utmerket vakthund
  • Rolig innendørs

Kan lære det som passer den

En Chow-chow kan, som andre hunder, lære det meste. Chow-chow-elskere sier at dette er en meget intelligent rase fordi den kun gjør det den vil, når den selv vil. Og om du møter noen uten forståelse for rasens særpreg, vil de være tilbøyelig til å kalle rasen dum og lat. Bli med på et valpekurs for å gi hunden en god oppdragelse, slik at den kan fungere som en familiehund. Det vil ikke være like enkelt å bruke den til aktiviteter som spor, trekk og lydighet som med andre raser. Ønsker du å lære Chow-chowen noe, må den finne oppgaven veldig interessant, og den kommer ikke til å jobbe kun fordi du ber den om det. Er aktiviteten kjedelig, vil den heller finne på noe annet å gjøre.

En Chow-chow ligner noe på en løve, og utseendet går godt sammen med dens selvsikre og egenrådige personlighet. Den passer enkelte hundeeiere perfekt, mens denne form for oppførsel kan være vanskelig å godta for andre. En Chow-chow passer best sammen med mennesker uten behov for fart og spenning. Dette er ikke en hund som er på jakt etter en travel hverdag, selv om den virkelig kan få fart på seg om den oppdager noe den finner veldig interessant. Trening av en Chow-chow krever med andre ord en god dose tålmodighet, og dette er ikke rasen for deg som ønsker en hund med mye liv og røre. Vil du derimot ha en hund som er rolig i hus og ønsker en rolig spasertur nå og da, er rasen perfekt.

Nobel som en løve

Det blir sagt at Chow-chow er nobel som en løve, sikler som en panda, ligner på en teddybjørn og er like grasiøs og selvstendig som en katt. Samtidig har den lojaliteten og hengivenheten til de fleste andre hunder. Dette er en hund som i sin tid bodde i adelige kinesiske kenneler, og dens oppførsel gjenspeiler ofte rasens opprinnelse. Til tross for sin overlegne oppførsel, går Chow-chow godt overens med andre hunder. Så lenge den blir godt sosialisert som valp, vil den ikke skape noe bråk med hunder, såfremt de er like flinke til å kommunisere som den er. Føler en Chow-chow at den må forsvare seg derimot, vil den bite godt fra seg og si fra hvor grensa går.

Chow-chow er ikke en hund som er noe særlig fan av å bli klemt og styrt mye med. Likevel er dette en stille og tilstedeværende kompis, som alltid er der du er. Chow-chowen vil ofte velge seg en favorittperson, og godtar også denne personens familie. Som tidligere nevnt er den ikke spesielt glad i mennesker utenfor familien, og om du trenger noen som skal passe hunden, er det viktig at de har tilbragt mye tid sammen på forhånd. På samme måte vil Chow-chowen akseptere barna i huset, så lenge de har lært å behandle en hund på en skikkelig måte. Dette er ikke en hund som tolererer hardhendt behandling, så det er viktig å være tidlig ute å lære barna om hva som er riktig og galt.

Liker ikke varme

Denne rasen passer best på steder der det ikke blir så varmt, og den trives uten tvil best om vinteren. Blir de varme, kan den tykke pelsen irritere og det er viktig å ha en plass i skyggen eller innendørs der hunden kan kjøle seg ned på de varmeste dagene. En Chow-chow burde ikke være løs uten at noen følger med på den, da den kan oppføre seg aggressivt ovenfor fremmede dyr og mennesker. Dette er grunnet rasens vaktinstinkt og medfødte oppfatning om å måtte passe på flokken. Den passer like godt i byen som på landet, så lenge den får noe daglig aktivitet. Bor du på en gård og har en flokk med kyr eller sauer som Chow-chowen kan passe på, vil den følge med på og passe dyrene med stor interesse.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *